Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängkaka

 
Skriv ut

De här kakorna är jättegoda med ett marängtäcke som bara smälter i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda samman ingredienserna till en deg och låt den vila i kylskåpet en stund. Rulla ut degen till tre längder, ungefär lika långa som plåten. platta till dem och grädda i tio minuter i 200 grader. Vispa under tiden äggvitorna till ett riktigt hårt skum. Häll i sockret i en stråle och fortsätt att vispa till skummet blir hårt. klicka ut marängen över längderna, sänk ungsvärmen till 150 grader och grädda i cirka fem minuter. Sänk värmen till 120 grader och grädda i ytterligare tio minuter. Skär kakorna i neda bitar med en vass kniv när de fortfarande är varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.