- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
God, enkel och omtyckt av såväl stora som små
Instruktioner
- (Ugn 150º ca 25-30 min)
- Botten:
Rör margarin och socker poröst
Rör ner äggulorna en i taget
Tillsätt mjölken, mjölet och bakpulvret
Rör till en jämn smet
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper
- Maräng:
Vispa äggvitorna till hårt skum
Vänd försiktigt ner sockret
Bred marängen ovanpå smeten
- Grädda i 150 grader ca 25-30 minuter, eller tills marängen blivit gyllenbrun
Lyft sedan kakan ur långpannan och lossa den från bakplåtspappret med t.ex. en stekspade
Låt svalna
Skär kakan på mitten
Sätt grädde och äppelmos på ena halvan och den andra halvan ovanpå och vips har du en supergod kalaskaka!
- Lycka till! :)
- Ps. Denna går också bra att göra glutenfri. Byt då bara ut vetemjöl mot potatismjöl
Publicerat den
9 juli 2013
Skriv kommentar