Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängkalaskaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

God, enkel och omtyckt av såväl stora som små

Ingredienser

Instruktioner

  1. (Ugn 150º ca 25-30 min)
  2. Botten: Rör margarin och socker poröst Rör ner äggulorna en i taget Tillsätt mjölken, mjölet och bakpulvret Rör till en jämn smet Bred ut smeten på ett bakplåtspapper
  3. Maräng: Vispa äggvitorna till hårt skum Vänd försiktigt ner sockret Bred marängen ovanpå smeten
  4. Grädda i 150 grader ca 25-30 minuter, eller tills marängen blivit gyllenbrun Lyft sedan kakan ur långpannan och lossa den från bakplåtspappret med t.ex. en stekspade Låt svalna Skär kakan på mitten Sätt grädde och äppelmos på ena halvan och den andra halvan ovanpå och vips har du en supergod kalaskaka!
  5. Lycka till! :)
  6. Ps. Denna går också bra att göra glutenfri. Byt då bara ut vetemjöl mot potatismjöl

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.