Ljuvlig tårta med krisp, kola och maräng
Instruktioner
- Sätt ugnen på 140 grader.
- Vispa äggvitorna styva. Tillsätt sockret under vispning och vispa minst 5 minuter tills marängen är blank. Vänd ner Ricekr. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda mitt i ugnen 1 timme, dela den.
Koka allt till kolakrämen utom smör och vaniljsocker. När smeten börjar tjockna, efter ca 15 min, klicka i smöret och vaniljen. Rör slätt.
- När smeten och marängen är kall breds smeten över marängen, garnera med vispad grädde och blandad choklad, alternativt bär.
Publicerat den
30 maj 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
smaskig tårta. kolasåsen blev lite lös, men det gick bra ändå. Den såg lite kladdig ut bara. Men den fick högt betyg och var väldigt uppskattad av mina jobbarkompisar!
Har gjort den här flera gånger, den är enkel och god!
Går denna att göra dagen innan eller "smälter " marängen?
Vill gärna veta om det går att göra den dagen innan.. maräng har ju en benägenhet att mjukna.
Denna blev en favorit bland alla på min födelsedag! Det var nästan bara vuxna, men ett barn var med och ville ha mer så den passar tydligen alla :)
Tänkte göra den här idag. Men det står att man ska dela bottnen. Ska man alltså ha kolasmeten enbart emellan de båda o grädden enbart ovanpå? Någon som vet?
UNDERBAR ....SUPER stort TACK för receptet :D
UNDERBAR ....SUPER stort TACK för receptet :D
En jätte god tårta o väldigt mäktig. Enkel att göra förutom kolasåsen. Min kolasås fick koka i 30min innan den tjocknade. 10p från oss.