Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängkrisptårta med rabarberkompott

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Praktisk långpannetårta med sommarsmak av len vaniljkräm och syrlig rabarberkompott. Receptet skickades in till ICA-Kurirens tårttävling av Ingeborg Wirbrant i Virserum. Ur ICA-Kuriren nr 29-30/12.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bottnar: Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Vispa äggvitorna hårt och vänd ned sockret. Krossa cornflakes och blanda i. Bred ut på smörat bakplåtspapper i en långpanna (ca 30x40 cm) och grädda längst ned i ugnen ca 1 timme och 15 minuter.
  3. Vaniljkräm: Blanda äggulor, socker, grädde och mjöl i en kastrull och sjud ihop till en tjock kräm. Rör hela tiden. Låt krämen svalna och rör i vaniljsocker.
  4. Rabarberkompott: Skölj rabarbern och skär dem i 2 cm breda bitar med en vass kniv. Sjud rabarbern i en kastrull tillsammans med sockret tills den mjuknat, 5-10 minuter. Låt svalna.
  5. Dela tårtbotten på mitten, lägg kräm och rabarberkompott på den ena delen och lägg den andra halvan ovanpå. Dekorera tårtan med vispad grädde, hallon och ev myntablad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.