Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängmuffins med vinbär

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Härliga muffins med maräng och topping av röda vinbär. Använd mazarinformar till muffinsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör matfettet och sockret vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör smeten slät mellan varje.
  3. Sikta ner vetemjölet och bakpulvret. Tillsätt det rivna apelsinskalet och -saften. Rör varsamt smeten slät. Skeda upp i mazarinformarna.
  4. Vispa äggvitorna med absolut rena redskap till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret och vaniljsockret lite i taget under fortsatt vispning till en blank och styv massa.
  5. Lägg vinbären i en plastpåse och tillsätt potatismjölet. Skaka om lätt så att bären blir jämnt mjölade.
  6. Lägg en klick marängsmet på varje muffins och strö över bären.
  7. Grädda muffinsen i mitten av ugnen ca 20 minuter. Täck eventuellt med en plåt i slutet av gräddningen om marängen får för mycket färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.