Söta små nästen med krämig mangoglass och syrlig passionsfrukt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa äggvitorna och citronsaften skummigt. Sänk hastigheten på vispen, tillsätt hälften av sockret och vispa in det i skummet. Tillsätt resten av sockret, öka hastigheten igen och vispa ett par minuter. Sikta florsockret genom en sikt eller en sil och vänd ner det i skummet med en slickepott.
- Fyll upp marängen i en spritspåse med stjärntyll. Spritsa 8 marängnästen, 7-8 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Lättast går det om man ritar upp mallar först på bakplåtspapperet. Grädda marängerna ca 2 minuter. Sänk temperaturen i ugnen till 100 grader och låt marängerna stå och torka i 1 timme i ugnen.
- Mangoglass:
Koka upp mjölk och grädde i en rostfri kastrull. Vispa äggulor och socker luftigt. Häll den varma gräddblandningen över äggulorna, häll tillbaka allt i kastrullen och rör om. Sjud blandningen till 85 grader eller tills den börjar tjockna. Vispa kraftigt hela tiden. Blandningen får inte koka. Ta av kastrullen från värmen, häll blandningen i en bunke och kyl ner i ett iskallt vattenbad. Sila av blandningen och tillsätt mangopurén. Kör smeten i glassmaskin tills den är fast och krämig. Låt glassen stå i frysen i 1-2 timmar före servering.
- Lägg upp marängnästena på ett stort fat eller på portionsassietter. Skala mangon, skiva den och garnera fatet eller assietterna med mangoskivor och hallon. Lägg en kula mangoglass i varje maräng. Dela passionsfrukterna på mitten och pressa ur kärnorna över glassen. Servera genast!
Publicerat den
19 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar