Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängnäste med mangoglass och passionsfrukt

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Söta små nästen med krämig mangoglass och syrlig passionsfrukt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitorna och citronsaften skummigt. Sänk hastigheten på vispen, tillsätt hälften av sockret och vispa in det i skummet. Tillsätt resten av sockret, öka hastigheten igen och vispa ett par minuter. Sikta florsockret genom en sikt eller en sil och vänd ner det i skummet med en slickepott.
  3. Fyll upp marängen i en spritspåse med stjärntyll. Spritsa 8 marängnästen, 7-8 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Lättast går det om man ritar upp mallar först på bakplåtspapperet. Grädda marängerna ca 2 minuter. Sänk temperaturen i ugnen till 100 grader och låt marängerna stå och torka i 1 timme i ugnen.
  4. Mangoglass: Koka upp mjölk och grädde i en rostfri kastrull. Vispa äggulor och socker luftigt. Häll den varma gräddblandningen över äggulorna, häll tillbaka allt i kastrullen och rör om. Sjud blandningen till 85 grader eller tills den börjar tjockna. Vispa kraftigt hela tiden. Blandningen får inte koka. Ta av kastrullen från värmen, häll blandningen i en bunke och kyl ner i ett iskallt vattenbad. Sila av blandningen och tillsätt mangopurén. Kör smeten i glassmaskin tills den är fast och krämig. Låt glassen stå i frysen i 1-2 timmar före servering.
  5. Lägg upp marängnästena på ett stort fat eller på portionsassietter. Skala mangon, skiva den och garnera fatet eller assietterna med mangoskivor och hallon. Lägg en kula mangoglass i varje maräng. Dela passionsfrukterna på mitten och pressa ur kärnorna över glassen. Servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.