Denna äppelpaj med marängtäcke kommer snart bli en storfavorit. Servera den varm eller kall tillsammans med vaniljsås eller grädde.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Kavla ut den tinade smördegen tills den täcker formen. Klä formen med smördegen. Stick hål med en gaffel i degens botten och baka i ugnen i 10 minuter.
- Kärna ur äpplena och tärna dem i 1½ cm stora tärningar. Blanda äppeltärningar och äppelmos och sjud upp i en kastrull. Låt sjuda under omrörning i 5 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och blanda ner russin, citronskal och färskpressad citronsaft. Häll blandningen i formen.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa ner sockret lite i taget tills det har lösts upp i marängen. Vispa ner kanel.
- Bred marängsmeten ovanpå fyllningen så att marängen formar toppar och täcker fyllningen. Låt inte marängsmeten täcka smördegen helt.
- Baka i 25 minuter tills kakan är gyllene. Garnera med florsocker.
Publicerat den
3 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt god och lätt att lyckas med trots hög imp-faktor. Gästerna bad om recept och bättre kritik kan man väl inte få!?