Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängpaj med äpple

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Denna äppelpaj med marängtäcke kommer snart bli en storfavorit. Servera den varm eller kall tillsammans med vaniljsås eller grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Kavla ut den tinade smördegen tills den täcker formen. Klä formen med smördegen. Stick hål med en gaffel i degens botten och baka i ugnen i 10 minuter.
  2. Kärna ur äpplena och tärna dem i 1½ cm stora tärningar. Blanda äppeltärningar och äppelmos och sjud upp i en kastrull. Låt sjuda under omrörning i 5 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och blanda ner russin, citronskal och färskpressad citronsaft. Häll blandningen i formen.
  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa ner sockret lite i taget tills det har lösts upp i marängen. Vispa ner kanel.
  4. Bred marängsmeten ovanpå fyllningen så att marängen formar toppar och täcker fyllningen. Låt inte marängsmeten täcka smördegen helt.
  5. Baka i 25 minuter tills kakan är gyllene. Garnera med florsocker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Sork 1 juni 2014

    Väldigt god och lätt att lyckas med trots hög imp-faktor. Gästerna bad om recept och bättre kritik kan man väl inte få!?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.