Enkel att knåpa ihop och jättegod.
Instruktioner
- Sikta ner mjölet i en skål. tillsätt smör,skuret i bitar och arbeta in det med fingrarna.
Rör ner chokladen, florsockret. äggulan och kallt vatten att degen blir fast. Knåda lätt. Svep in degen i plastfolie och ställ det kallt i 30 min.
Kavla ut pajdegen på mjölat underlag och klä en form med degen.
Ställ formen på en plåt.
Förgrädda i 200 grader i 15 min. Vid förgräddning klä formen med smörpapper och fyll med torkade bönor.
Lyft upp pappret och bönorna och grädda ytterligare i 5 min.
- Fyllning:
Blanda samman majsenamjölet, äggulorna, sockret, vaniljsockret och lite av mjölken i en stor skål.
Koka upp resten av mjölken i en kastrull. Häll den över äggblandningen under omrörning.
Häll sedan blandningen i kastrullen och koka i 2min.
Rör om tills blandningen har tjocknat. Tillsätt den hackade chokladen och rör om tills den har smält. Häll i pajformen.
- Maräng:
Vispa äggvitorna tills de blir styva. Vispa ner sockret lite i sänder tills blandningen är styv och blank.
Rör ner nötterna i marängsmeten.
Skeda marängen över pajen. Gör toppar med baksidan av skeden.
Ställ pajen i en förvarmd het grill i ca 2 min tills det blir färg på topparna.
Publicerat den
5 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar