Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängpaj med choklad och hasselnötter

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Enkel att knåpa ihop och jättegod.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta ner mjölet i en skål. tillsätt smör,skuret i bitar och arbeta in det med fingrarna. Rör ner chokladen, florsockret. äggulan och kallt vatten att degen blir fast. Knåda lätt. Svep in degen i plastfolie och ställ det kallt i 30 min. Kavla ut pajdegen på mjölat underlag och klä en form med degen. Ställ formen på en plåt. Förgrädda i 200 grader i 15 min. Vid förgräddning klä formen med smörpapper och fyll med torkade bönor. Lyft upp pappret och bönorna och grädda ytterligare i 5 min.
  2. Fyllning: Blanda samman majsenamjölet, äggulorna, sockret, vaniljsockret och lite av mjölken i en stor skål. Koka upp resten av mjölken i en kastrull. Häll den över äggblandningen under omrörning. Häll sedan blandningen i kastrullen och koka i 2min. Rör om tills blandningen har tjocknat. Tillsätt den hackade chokladen och rör om tills den har smält. Häll i pajformen.
  3. Maräng: Vispa äggvitorna tills de blir styva. Vispa ner sockret lite i sänder tills blandningen är styv och blank. Rör ner nötterna i marängsmeten. Skeda marängen över pajen. Gör toppar med baksidan av skeden. Ställ pajen i en förvarmd het grill i ca 2 min tills det blir färg på topparna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.