- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Kanske till söndagskaffet
Instruktioner
- Färdigköpta marängbottnar kan användas om om man har bråttom.
- Vispa äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt socker och bakpulver under fortsatt vispning. När marängmassan är blank och fast är den klar.
Lägg ett smörpapper på en bakplåt bred ut hälfen av marängmassan till en rund kaka ca 20-25 cm i diameter.
Klicka resten av massan i toppar tätt intill varandra runt kanten.
Ställ plåten på mittfalsen i ugnen grädda vid 125 grader i ca 70 min.
Låt marängen kallna och drag bort smörpappret (om pappret inte vill släppa pensla med vatten så lossar det)
Vispa grädden smaksätt med pulverkaffe eller kakao samt lite socker
Lägg fylningen i marängen strax innan servering stö ev över lite extra pulverkaffe eller kakao.
Servera gärna färsk frukt till
lycka till !
Publicerat den
8 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar