Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängpaj med gräddfyllning

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Kanske till söndagskaffet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Färdigköpta marängbottnar kan användas om om man har bråttom.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker och bakpulver under fortsatt vispning. När marängmassan är blank och fast är den klar. Lägg ett smörpapper på en bakplåt bred ut hälfen av marängmassan till en rund kaka ca 20-25 cm i diameter. Klicka resten av massan i toppar tätt intill varandra runt kanten. Ställ plåten på mittfalsen i ugnen grädda vid 125 grader i ca 70 min. Låt marängen kallna och drag bort smörpappret (om pappret inte vill släppa pensla med vatten så lossar det) Vispa grädden smaksätt med pulverkaffe eller kakao samt lite socker Lägg fylningen i marängen strax innan servering stö ev över lite extra pulverkaffe eller kakao. Servera gärna färsk frukt till lycka till !

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.