Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängpavlova a la viktväktarna

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

3 poäng

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitor och salt till hårt skum (bunken ska kunna vändas upp och ner), tillsätt socker, lite i taget, under fortsatt vispning.
  2. Vispa länge, 8-10 minuter, smeten ska bli lite seg och glansig, ungefär som smeten i en kokosboll. Tillsätt majsstärkelse, vaniljsocker och 1 tsk citronsaft under lite mer försiktig vispning.
  3. Lägg smeten i en cirkel, cirka 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Cirkeln ska se ut ungefär som ett uppläggningsfat med kanter och en liten fördjupning i mitten.
  4. Sätt in kakan i ugn 225 grader, sänk genast värmen till 125 grader. Grädda i 90 minuter. Stäng av ugnen men låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat.
  5. Fyll marängen med skalade, hackade och skivade frukter och bär. Servera med en klick vaniljvisp, glass eller vaniljyoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.