Den klassiska Budapest-bakelsen fixar du lätt själv!
Går dessutom fint att frysa in.
Instruktioner
- Vispa äggvitorna hårt.
Fortsätt vispa och tillsätt socker lite i taget. Vispa tills smeten blir riktigt tjock och stadig.
- Mal nötterna och blanda i äggsmeten tillsammans med marsanpulvret.
Bred ut smeten på plåt med smort bakplåtspapper och strö över mandelspån.
Grädda i 175 g knappt 20 minuter.
- Stjälp upp kakan på en ren kökshandduk när den svalnat något.
Drag bort pappret och låt kakan svalna helt.
- Vispa grädden och bred över kakan. Låt mandarinklyftorna rinna av, dela dem i mindre bitar och strö dem över grädden.
Rulla ihop kakan ganska löst och lägg den i kylen.
- Ringla smält choklad och pudra över florsocker innan servering.
Publicerat den
26 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
supergott!!!gjorde 2 bottnar och dubblade fyllningen och så blev det en stooor god budapesttårta :-)
Jättegod Blev favorit hos alla, men nästa gång ville min man ha mer mandariner i
Gjorde 2 st till min sons 17-årskalas igår. Jättegoda och mycket uppskattade. Tog 1 1/2 burk mandariner i varje. Nästa gång tar jag nog 2 burkar i varje.
Tack Irrevirre, det var en jättegod Budapest bakelse! Jag la till lite vaniljsocker i grädden och hade två extra burkar mandarinklyftor till fyllningen och det blev super.
Ska göra denna lilla goding i morgon! Men 1 påse marsanpulver? kikade i mitt paket och den innehåller bara 1 påse och den innehåller drygt 300g tror jag... hoppas på svar =)
ser gott ut! tänkte testa att baka denna i morgon! ;) har samma problem som jbson bara, ska det verkligen vara ett helt paket? det är väldigt mycket :p hoppas på snabbt svar :)