Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängrulle Budapest

(6 kommentarer)  
Marängrulle Budapest Marängrulle Budapest
Skriv ut

Den klassiska Budapest-bakelsen fixar du lätt själv! Går dessutom fint att frysa in.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna hårt. Fortsätt vispa och tillsätt socker lite i taget. Vispa tills smeten blir riktigt tjock och stadig.
  2. Mal nötterna och blanda i äggsmeten tillsammans med marsanpulvret. Bred ut smeten på plåt med smort bakplåtspapper och strö över mandelspån. Grädda i 175 g knappt 20 minuter.
  3. Stjälp upp kakan på en ren kökshandduk när den svalnat något. Drag bort pappret och låt kakan svalna helt.
  4. Vispa grädden och bred över kakan. Låt mandarinklyftorna rinna av, dela dem i mindre bitar och strö dem över grädden. Rulla ihop kakan ganska löst och lägg den i kylen.
  5. Ringla smält choklad och pudra över florsocker innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • eva_jonte 8 juni 2008

    supergott!!!gjorde 2 bottnar och dubblade fyllningen och så blev det en stooor god budapesttårta :-)

  • Anntorn 5 januari 2009

    Jättegod Blev favorit hos alla, men nästa gång ville min man ha mer mandariner i

  • sjsj 28 februari 2010

    Gjorde 2 st till min sons 17-årskalas igår. Jättegoda och mycket uppskattade. Tog 1 1/2 burk mandariner i varje. Nästa gång tar jag nog 2 burkar i varje.

  • 90Linnea 12 februari 2011

    Tack Irrevirre, det var en jättegod Budapest bakelse! Jag la till lite vaniljsocker i grädden och hade två extra burkar mandarinklyftor till fyllningen och det blev super.

  • jbson 25 februari 2011

    Ska göra denna lilla goding i morgon! Men 1 påse marsanpulver? kikade i mitt paket och den innehåller bara 1 påse och den innehåller drygt 300g tror jag... hoppas på svar =)

  • betweenthelines 3 april 2011

    ser gott ut! tänkte testa att baka denna i morgon! ;) har samma problem som jbson bara, ska det verkligen vara ett helt paket? det är väldigt mycket :p hoppas på snabbt svar :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.