Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängrulle med limekräm

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Mycket god bakelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 º .
  2. Blanda alla ingredienser till limekrämen i en liten kastrull. Sjud under vispning på svag värme till en fast kräm. Kyl i vattenbad.
  3. Hacka hasselnötterna. Vispa äggvitorna till fast skum. Vispa ner sockret lite i taget till en fast maräng. Bred ut smeten på plåt med bakplåtspapper. Strö över nötterna.
  4. Grädda på andra falsen nerifrån ca. 15 min. Den ska ha stannat men inte blivit helt torr. Låt den ligga kvar på plåten ca 10 min.
  5. Stjälp upp den på bakplåtspapper. Vänta ytterligare 10 min innan du försiktigt lossar papperet. Om det är svårt att lossa kan man ställa den en stund i frysen så lossnar papperet lättare.
  6. Rensa och skiva jordgubbarna. Bred på limekräm. Vispa grädden och bred den över. Fördela eventuellt jordgubbsskivorna ovanpå. Jordgubbarna kan också serveras uppepå varje bakelse, vilket jag gjorde denna gång!
  7. Rulla ihop från långsidan med hjälp av papperet. Sikta över florsocker. Skär breda skivor med en tandad kniv!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Gloomyior 13 juli 2008

    Så goda,tack förreceptet!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.