Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängrulle med söta sommarbär

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Sommardessert som gör succé!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa äggvitor och salt så att det blir vitt och pösigt. Tillsätt socker, lite i taget, och vispa smeten riktigt pösigt. Tillsätt majsstärkelse och vinäger.
  3. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 cm bred. Bred ut smeten i ett jämnt lager. Strö över mandelspån och grädda längst ner i ugnen i 175°, 15-20 min. Låt kallna. Vänd marängen upp och ner på ett bakplåts- eller smörpapper.
  4. Vispa grädden och blanda ner florsocker. Bred ut blandningen på marängen. Dela jordgubbarna i mindre bitar. Strö bären över grädden.
  5. Rulla ihop till en marängrulle.
  6. Tips! Marinera bären i cointreau om du vill ha omväxling.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.