Fluffig marängrulle som räcker till många. Vill du förenkla receptet, använd vaniljvisp i stället för att göra krämen själv.
Instruktioner
- Ugn 200º.
- Finhacka mandeln. Vispa äggvitor till styvt skum. Vispa ner sockret lite i taget. Bred ut smeten på ett sockrat bakpapper.
- Strö över mandeln. Grädda längst ner i ugnen i 15 minuter tills kakan stelnat. Låt svalna på plåten och stjälp upp på bakpapper. Låt den ligga ytterligare 10 minuter och lossa sedan pappret försiktigt.
- Blanda äggulor och socker. Skrapa fröna ur vaniljstången. Sjud på svag värme några minuter tills krämen tjocknar. Ta bort från värmen och ställ i vattenbad. Rör tills krämen svalnat.
- Vispa grädden styv och vänd ner den i krämen. Fördela krämen på marängbotten. Repa vinbären och fördela över. Rulla ihop från långsidan och lägg på ett fat.
- Garnera med vinbär och pudra över florsocker.
Publicerat den
31 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar