En härligt frasig rulltårta med mjukt, lent och syrligt innehåll.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i florsockret, lite i taget och vispa sedan tills det är en helt fast, vit smet. Bunken ska gå att vända uppochner utan att smeten åker ur. Vispa i resten av ingredienserna.
- Lägg bakplåtspapper på en plåt och smörj med smör. Sikta över ett tunt lager vetemjöl. Bred ut marängsmeten till en tjock rektangel, ca 30x45 cm. Strö över flagad mandel.
- Grädda marängen mitt i ugnen i ca 30 minuter tills den känns torr på ytan men mjuk under. Lägg över på ett galler med bakplåtspapper kvar och låt svalna helt 10-20 minuter.
- Vänd kakan uppochner på ett nytt bakplåtspapper.
Dra bort papperet som kakan bakats på. Bred på citronkräm. Vispa grädden och bred på den. Strö över hälften av hallonen.
- Rulla ihop till en rulle från långsida till långsida med stöd av det undre papperet. Vira ihop ändarna på papperet och lägg svalt i minst 1 timme.
- Servera i breda skivor med extra hallon och pudrad med florsocker.
Publicerat den
23 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar