Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängrulltårta med citronkräm och hallon

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

En härligt frasig rulltårta med mjukt, lent och syrligt innehåll.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i florsockret, lite i taget och vispa sedan tills det är en helt fast, vit smet. Bunken ska gå att vända uppochner utan att smeten åker ur. Vispa i resten av ingredienserna.
  3. Lägg bakplåtspapper på en plåt och smörj med smör. Sikta över ett tunt lager vetemjöl. Bred ut marängsmeten till en tjock rektangel, ca 30x45 cm. Strö över flagad mandel.
  4. Grädda marängen mitt i ugnen i ca 30 minuter tills den känns torr på ytan men mjuk under. Lägg över på ett galler med bakplåtspapper kvar och låt svalna helt 10-20 minuter.
  5. Vänd kakan uppochner på ett nytt bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan bakats på. Bred på citronkräm. Vispa grädden och bred på den. Strö över hälften av hallonen.
  6. Rulla ihop till en rulle från långsida till långsida med stöd av det undre papperet. Vira ihop ändarna på papperet och lägg svalt i minst 1 timme.
  7. Servera i breda skivor med extra hallon och pudrad med florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.