Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängrulltårta med jordgubbar och vit choklad

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En jättesmarrig sommartårta, med jordgubbar och mjuk maräng med vit choklad! Även perfekt för personer som inte tål gluten!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en bakform. 25x30 cm, med bakplåtspapper.
  2. Smält smör och pensla pappret noga, detta för att marängsmeten inte ska fastna i pappret. Vispa äggvitorna till mjukt skum, tillsätt sockret i omgångar under tiden du vispar.
  3. Fortsätt vispa tills smeten är tjock och blank. Bred ut smeten i formen och grädda 10 min eller tills marängen fått fin färg och är fast. Stjälp upp den på sockrat smörpapper. Låt svalna.
  4. Smält chokladen i vattenbad. Vispa färskost och crème fraiche till en slät smet, tillsätt den avsvalnade chokladen.
  5. Bred ut smeten över marängbotten, men inte ända ut till kanterna. Strö över skivade jordubbar, rulla ihop rulltårtan hårt.
  6. Svep in den i det sockrade pappret och plastfilm. Låt rulltårtan ligga kallt en stund.
  7. Garnera med vispad grädde som du spritsar ut i små klickar, toppa med halva jordgubbar och maränger.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • nettehassel 21 maj 2010

    Låter otroligt gott!

  • Lollan66 24 maj 2010

    Så himla god den var! Jag fick öka tiden i ugnen lite.

  • johanniee 28 maj 2010

    Ska testa denna på söndag, återkommer med kommentar! :)

  • christincarlsson 30 maj 2010

    Gud, sååååååååå god. Klar 5:A

  • johanniee 30 maj 2010

    Jag igen ;) Har bakat denna idag, den blev jättegod, men man måste verkligen öka tiden i ugnen. Jag hade för kort tid, men den blev god ändå. Men tro inte att jag inte tänker testa igen, för det tänker jag! :)

  • kawil1 3 augusti 2010

    Mycket god tårta, uppskattades av alla födelsedagsgäster, jag behövde nog ha innan bottnen lite längre än det stod i receptet.

  • Riku 13 maj 2011

    Första försöket var total katastrof, kakan var för mjuk och föll isär. Andra försöket lyckades jag men det enda som föll mig i smaken var att doppa jordgubbarna i smeten och äta dem sådär. Tyvärr!

  • [email protected] 5 juni 2011

    Har inte smakar den än, men den ser ut som någon kastat upp en jordgubbsgräddtårta..hoppas den smakar bättre än den ser ut!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.