Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängsnitt

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Underbart goda småkakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Arbeta ihop ingredienserna till mördegen med fingrarna eller i matberedare till en smulig deg. Häll upp på bakbord och forma till en deg. Vira in i plastfolie och låt vila kallt.
  2. Dela mördegen i tre delar. Rulla ut till längder. Lägg dem på plåt och platta till dem. Grädda dem mitt i ugnen 7-8 minuter.
  3. Vispa under tiden äggvitorna till hårt skum och blanda i hälften av sockret. Vänd i resten av sockret. Bred ut marängen på de halvgräddade längderna. Strö en sträng av kokos på mitten. Grädda ytterligare 8-10 minuter.
  4. Skär kakorna med kniv i sneda bitar tvärsöver längderna. Du kan ev sätta in kakorna på plåten ytterligare en stund i ugnen på svag värme (100-150 grader).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.