Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängspindlar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Till barnkalas eller som garnering på tårta. Eller varför inte bara som godis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten i en liten kastrull. Sätt en djup tallrik över. Lägg i chokladen och låt smälta.
  2. Lägg ut maränger på smörpapper. Sätt ihop två maränger intill varandra.
  3. Häll chokladen i en plastpåse. Klipp ett pyttelitet hål i påsens ena hörn. Spritsa chokladben över marängerna.
  4. Gör benen tjockare intill marängen och spitsa mellan marängerna så de fäster. Dutta dit ögon med den trubbiga änden av en trästicka.
  5. Ställ in i frys eller i kylskåp så att chokladen stelnar.
  6. Spritsa ett spindelnät på en tallrik. Ta ut spindlarna ur kylen och lossa från pappret med en smal, vass kniv.
  7. Dela upp smörpappret i mindre bitar, gärna på mindre fat, så att de får plats i kylskåpet eller i frysen. Smörpapper är nödvändigt för att lätt kunna lossa spindlarna. Vanligt tallrik går inte bra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.