Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängsvan

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Gör succe! Gästerna tystnar i stum förundran...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör 2 vingar och 2 huvud med hals, en av varje spegelvänd, i maräng. Montera ihop dessa 4 delar med glass emellan.
  2. Torka ur en bunke som du ska använda med citronklyftan och torka sen torrt med ren handduk. Ställ en stor kastrull med vatten på spisen och låt vattnet sjuda upp. Ställ bunken i kastrullen och se till att den står stadigt samt att vattnet bara sjuder.
  3. Blanda äggvitor, florsocker och citronsaft i bunken. Vispa kraftigt med elvisp tills massan blir seg, fast och blank. Spritsa ut marängmassan på bakplåtspapper i den ritade svanmallen.
  4. Börja med konturerna och fyll sedan i med resten av massan. Grädda svandelarna på två plåtar i ugnen i 50° i ca 12-24 timmar.
  5. Svanarna är färdiga när de känns lätta och torra samt lätt lossnar från papperet.
  6. Montering: Alla delar inkl brickan bör vara kalla. Vispa grädden hårt. Limma ihop delarna till huvudet med lite grädde. Skär ut en bit på varje glassblock och tryck ihop glassblocken med huvud/hals emellan.
  7. Tryck fast vingarna med lite grädde. Toppa med grädde och bär och strö lite av bären runt om. Servera genast. Vill Du sätta ihop svanen i förväg så går det bra att sätta ner hela brickan med svanen (om du har plats ) i frysen och ta fram den 20-30 minuter före servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.