Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängsviss med bär och kolasås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En lätt, festlig och enkel dessert att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 150 grader.
  2. Vispa äggvitorna med ättiksprit och hälften av sockret till ett hårt skum.
  3. Rör ner resten av sockret och försiktigt ner chokladsås i smeten.
  4. Klicka ut 25 maränger på plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen cirka 1 timme, tills marängerna lossnar från pappret.
  5. Kolasås: Blanda grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt såsen koka ganska kraftigt utan lock tills den är ljusbrun, ca 10 minuter. Rör i smöret.
  6. Vispa grädden. Varva glass, grädde, maränger, bär och kolasås på ett fat eller i en stor skål.
  7. Toppa med hyvlad choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.