Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5-7 portioner
  • Tid: 6 timmar 15 minuter
Skriv ut

Mjuk och len marängtårta som smälter i munnen. Klarar sig själv i ugnen över natten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250C.
  2. Smörj en rund bakform och beströ med kokos. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. (Bunken skall kunna hållas uppochned).
  3. Blanda socker, vaniljsocker , bakpulver och rör ner i äggvitorna. Häll blandningen i formen och ställ in i ugnen när den är 250C. Stäng av ugnen direkt och låt stå minst 6 timmar. Låt gärna stå över natten.
  4. Servera med vispad grädde och halvtinade hallon på toppen. Pudra över med lite florsocker

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Smulpajen 21 juni 2008

    Hej! Bakade din marängtårta, och den var extremt god och gjorde stor succé. Rena barnleken att baka eftersom den sköter sig själv i ugnen. Mjuk och len innuti. Alla trodde det var en god kräm! Detta blev en favorit och kommer att återkomma på mina tårtkalas! Den är en riktig 10-poängare! Tack för receptet! Hälsningar Smulpajen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.