Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En variant på Ria Krispiestårta fast här med chokladkräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Maräng: Sätt ugnen på 150 g. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under fortsatt vispning och vispa minst 5 min tills marängen är blank. Vänd ner Rice Krispies. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen 1 tim. Ta ut långpannan och dela marängen i 2 delar.
  2. Fyllning: Koka ihop vatten och mjöl under vispning till en tjock smet. Ta kastrullen från värmen och vispa i choklad och smör. Vispa tills allt smält. Tillsätt florsocker och äggula och vispa till en jämn kräm. Bred krämen på den ena marängen. HIt kan förberedas dagen innan. Förvara då botten med kräm svalt. Vispa grädden och bred den över krämen. Lägg den andra marängen över. Smält choklad över vattenbad. Ringla med hjälp av en gaffel ett mönster på marängen. Låt gärna tårtan stå svalt en stund innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.