Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

marängtårta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

en god midsommar tårta

Ingredienser

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Vispa äggvitor, ättika och vaniljsocker till ett hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget. Vispa igen tills blandningen är hård och blank. 3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rita en ring på ca 30 cm i diameter. Bre ut marängsmeten. 4. Sänk ugnsvärmen till 125°C och sätt in marängen. Grädda den i mitten av ugnen i ca 1 timme. Låt marängen svalna. 5. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron och ringla den över marängen. Vispa grädden och ansa bären. Dekorera tårtan precis innan det är dags att servera den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.