Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtårta med apelsinfyllning

 
Skriv ut

Den här tårtan passar också bra att fylla med vispad grädde eller glass och färska bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Vispa äggvitorna kraftigt, tillsätt 2/3 av sockret i omgångar under vispning. Blanda resten av sockret med vaniljsocker och majsstärkelse, tillsätt blandningen i småportioner tillsammans med citronsaft, fortsätt vispningen tills marängen är styv och fast.
  3. Rita en cirkel, ca 20 cm på ett bakplåtspapper, smörj pappret med lite olja. Bred ut marängen i cirkeln, gör en fördjupning i mitten.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen 2-2 ½ timmar. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar i ugnens eftervärme.
  5. Vispa samman äggulor, socker och apelsinsaft i en kastrull, använd inte stålvisp i aluminiumkastrull för då kan krämen bli missfärgad. Sjud blandningen under kraftig vispning tills den blir tjock och krämig.
  6. Krämen får inte koka, eftersom den då kan skära sig. Ta kastrullen från värmen och rör ner de rivna apelsinskalen, tillsätt matfettet och rör tills krämen är slät och fin. Låt den kallna. Bred fyllningen i marängtårtans fördjupning.
  7. Strö över de strimlade apelsinskalen. Låt marängtårtan stå kallt en stund innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.