Avokado kanske inte är så vanligt som tårtfyllning men passar mycket bra till färska jordgubbar och marängbottnar. överraskande gott.
Instruktioner
- Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett riktigt fast skum, gärna med elvisp. Vänd ner sockret i äggvispet.
- Markera två rundlar, ca 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Bred ut marängsmeten i rundlarna. Grädda bottnarna mitt i ugnen cirka 1 timma och 30 minuter tills de är torra och lätta.
- Låt bottnarna svalna något. Lossa dem försiktigt från papperet. Låt dem svalna på galler.
- Gör fyllningen. Halvera varje avokado. Ta bort den stora kärnan. Gröp ur fruktköttet med en sked. Mixa fruktköttet med limeskal och limesaft i en matberedare, mixer eller med en mixerstav. Tillsätt strösocker och vaniljsocker.
- Vispa grädden hårt, gärna med elvisp. Vänd ner grädden i avokadomoset. Lägg ihop bottnarna med avokadofyllning mellan och ovanpå.
- Gör garneringen. Snoppa och skiva jordgubbarna. Lägg jordgubbsskivorna på tårtan. Spara gärna en hel jordgubbe, med det gröna fästet kvar, att sätta mitt på tårtan.
Publicerat den
5 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar