Supergod marängtårta med choklad och hallon som garnering. Chokladen och hallonen kan bytas ut mot i stort sett vad som helst
Instruktioner
- Dela upp äggulorna och äggvitorna i olika skålar
Vispa ihop äggvitorna till ett fast skum, det ska gå att vända upp och ner.
- Tillsätt socker och fortsätt vispa. Häll i vårgårdariset och rör försiktigt om.
- Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper i en långpanna. Ställ in den i ugnen i 150 ºc i 45-60 min.
- Ta lös marängen så fort som möjligt från bakplåtspappret eftersom att den lätt fastnar annars.
- Kräm:
Koka ihop strösocker, äggulor, vaniljsocker, vispgrädde och vetemjöl till en tjock kräm. Rör om så det inte bränns.
Ta bort från plattan.Tillsätt smöret i små kuber
Låt krämen kallna. Dela botten i två delar och bred krämen på ena halvan och sen den andra halvan på.
- Garnera med vispad grädde, hackad choklad och hallon.
Publicerat den
16 december 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
hej. kan denna tårta förberedas? marängen blir inte konstig då väl?
jag brukar göra marängen dagen innan och ett tag innan den ska ätas sätter jag på grädden och chokladen.
Hej. Kan man ta majsenamjöl istället för vetemjöl tror du? Vill göra den glutenfri.. Tacksam för svar.
Jag har faktiskt ingen aning om det funkar med majsenamjöl istället. Jag har inte provat tyvärr. Men det är ju bara testa:)
Vad är Vårgådaris o var hittar jag det?
Det köper jag i en vanlig matvaruaffär. Vet inte om det heter vårgårdaris alla gånger jag köpt det . Bara det ser ut som det. det jag köper brukar vara en genomskinlig påse med lite grönt på. :)