Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtårta med dadel

 
Skriv ut

God men mäktig tårta, räcker med en liten bit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 150 grader. Riv skalet av en apelsin och pressa ur saften. Hacka dadlarna, blötlägg dem i apelsinsaften/skalet. Hacka nötter och choklad Vispa vitorna kraftigt med saltet Tillsätt socker i en fin strimma och vispa samtidigt tills äggvitan är hård. Vänd försiktigt i hacket och dadlarna. Häll smeten i bakppersklädd form med löstagbar kant. Grädda i 1 ½ timma.
  2. Garnera tårtan med vispgrädde och riven choklad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.