Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtårta med drottningparfait

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Tårtan kan göras flera dagar i förväg och sedan plockas fram ur frysen vid servering. Har du inte varmluftsugn, försök att få plats med bottnarna på samma plåt. Det brukar fungera om man placerar dem på diagonalen. Ugnstemperaturen blir densamma. Ur Allers nr 1/11.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100° och varmluft. Vispa äggvitorna till hårt skum. Häll i sockret litet i taget och vispa till en fast maräng.
  2. Ta fram en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och rita cirklar på två bakplåtspapper med innerdelen av formen som mått. Bred ut marängsmeten i cirklarna. Grädda bottnarna ca 1 ½ timme. Låt svalna.
  3. Parfait: Vispa äggulor och florsocker vitt och poröst. Blanda i sylten. Vispa grädden och blanda med äggule- och syltblandningen.
  4. Lägg en marängbotten i formen, häll i parfaitsmeten och lägg på den andra marängbottnen. Frys i minst 4 timmar.
  5. Ta fram tårtan 20 minuter innan den ska ätas. Lossa den ur formen och lägg den på ett vackert fat. Vispa grädden till toppingen och spritsa den i en snygg hög på tårtan. Dekorera med bär och frukt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.