Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtårta med fruktcoctail

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Lätt och supergod tårta som har blivit en riktig favorit.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa äggulor och socker poröst. Tillsätt smör, gräddmjölk och vetemjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i en väl smord långpanna 30x40 cm (eller på ett bakplåtspapper). Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa ned sockret och vispa ytterligare tills smeten är styv. Bred marängen över sockerkakssmeten. Strö över finhackade hasselnötter. Grädda i 175 grader i ca 20 - 25 minuter- Dela kakan på mitten i 2 delar. Vispa grädden och blanda ner den välavrunna fruktcoctailen. Lägg ihop kakan med fruktgrädden emellan. Smaskens!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • essim 18 juni 2009

    Jättegod tårta. Lite krånglig att göra men ack så god. Jag använde färska bär (jordgubbar, hallon och blåbär) i stället för fruktcocktail, och dekorerade med grädde och bär ovanpå också. Blev mycket uppskattad.

  • AMM 5 februari 2014

    Tänkte prova denna tårta. Men var i ugnen ska den gräddas? överst, mitten eller nederst??

  • carolalena 6 februari 2014

    Jag gräddar den i mitten av ugnen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.