Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtårta med jordgubbar och vaniljvisp

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mina barns favvotårta! Och många andras också förresten. Det blir många tårtor under jordgubbssäsongen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bottnarna: Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Rör smör och socker poröst. Rör ner en äggula i taget. Tillsätt mjölken och till sist mjölet blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet. Bred ut på papperet i två cirklar eller en stor på hela papperet. Den delar man bara på mitten sedan isåfall.
  2. Marängen: Vispa äggvitorna styva. Tillsätt sockret i omgångar. Bred marängen ovanpå sockerkakssmeten. Grädda i 150 grader i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Låt kakorna svalna.
  3. Fyllningen: Vispa vaniljvispen styv. Varva bottnar, vaniljvisp och jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.