Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtårta med mangocurd och vinbär

 
Skriv ut

Byt ut vinbären mot andra bär om du vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Marängbottnar: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till vitt skum. Tillsätt ättika och socker. Vispa massan tills den är styv.
  2. Rita upp 2 cirklar på 25 cm i diameter på bakplåtspapper och fördela smeten i rundlarna. Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme.
  3. Mangocurd: Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner mangopurén, tillsätt äggvispet till smöret och värm på svag värmen under ständig omrörning till 85 grader. Låt svalna.
  4. Bred ut ett tunt lager med mangocurd på marängbottnarna och lägg ihop dem. Avsluta med att garnera med vinbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.