Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtårta med mjölkchokladtryffel,hallongrädde och färska jordgubbar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Mycket god och sommrig. Tillagningstiden står som 4 timmar pga att tryffeln ska stelna. Annars tar det ca 10-15 minuter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 1 1/4 dl grädde och häll över chokladen, låt stå ca 5 min
  2. Vispa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt 3-4 timmar. Vispa 3 dl grädde lätt. Blanda försiktigt ner hallonen i grädden.
  3. Häll eller bred ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå.
  4. Toppa tårtan med jordgubbar och hallon.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • anluk 1 augusti 2014

    Gjorde denna nu i sommar och den var så enkel och så god. Tyvärr tog jag mörk choklad vilket blev lite väl stark chokladsmak

  • Kimberly78 2 augusti 2014

    Kul att du tyckte om den :) Kan tänka mig att mörk choklad inte blir så bra i den här tårtan. Men jag rekommenderar dig att prova den igen men då med mjölkchoklad enl receptet, då blir den riktigt riktigt god :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.