Enkel och smarrig marängtårta gjord på marängbottnar som varvas med moccakräm. Receptet är hämtat ur boken Lättlagade desserter. Ej provat själv.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa äggvitorna till skum. Blanda socker, kakao och maizena, tillsätt lite i taget i äggviteskummet och fortsätt vispa till en tjock maräng.
- Rita upp tre rundlar, cirka 24 cm i diameter, på två–tre bakplåtspapper. Bred ut smeten i rundlarna.
Strö över hackade hasselnötter.
- Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 1/4 timme, tills marängen lossnar lätt från papperet. Låt kallna.
Stöt kaffepulvret fint i en mortel. Vispa grädden, tillsätt kaffepulver och socker mot slutet.
- Fördela krämen på bottnarna. Lägg ihop dem till en tårta eller servera som tre tårtor. Garnera med chokladplattor eller chokladkaffebönor.
- Tårtan kan frysas och bara halvtinas till serveringen, så behåller bottnarna sin frasighet.
Publicerat den
7 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar