Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtårta med moccakräm

 
Skriv ut

Enkel och smarrig marängtårta gjord på marängbottnar som varvas med moccakräm. Receptet är hämtat ur boken Lättlagade desserter. Ej provat själv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitorna till skum. Blanda socker, kakao och maizena, tillsätt lite i taget i äggviteskummet och fortsätt vispa till en tjock maräng.
  3. Rita upp tre rundlar, cirka 24 cm i diameter, på två–tre bakplåtspapper. Bred ut smeten i rundlarna. Strö över hackade hasselnötter.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 1/4 timme, tills marängen lossnar lätt från papperet. Låt kallna. Stöt kaffepulvret fint i en mortel. Vispa grädden, tillsätt kaffepulver och socker mot slutet.
  5. Fördela krämen på bottnarna. Lägg ihop dem till en tårta eller servera som tre tårtor. Garnera med chokladplattor eller chokladkaffebönor.
  6. Tårtan kan frysas och bara halvtinas till serveringen, så behåller bottnarna sin frasighet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.