Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtårta med mockakräm

(1 kommentar)  
 • Serverar: 10-15 portioner
 • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Denna tårta är ett måste på alla kalas och dop. Eftersom jag har 6 barnbarn mellan 4 månader och 20 år, så förstår ni att jag har bakat ett antal under åren. Senast den 5 april på mitt minsta barnbarn Ronjas dop. När vi har dop garnerar jag t ex grädden med bl a godisnappar. Jag varierar garneringen beroende på vad vi firar.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Vispa 5 äggvitor hårt. Blanda ned 4 kkp socker (6 dl) och kör med elvisp tills det är ordentligt blandat.
 2. Smörj ett bakplåtspapper och lägg i ugnens stora långpanna, 30x40 cm. Slå i marängmassan och grädda i 150 grader i 45 minuter på andra falsen. Stäng sedan av ugnen och låt tårtan stå 15 minuter i eftervärmen.
 3. Gör ett likadant marängflak till.
 4. Kräm: Vispa ihop alla 10 äggulorna med socker och starkt kaffe och slå blandningen i en tjockbottnad kastrull. Det får inte koka, för då skär krämen sig. Låt kallna.
 5. Vispa därefter ner 300 g mjukt smör. Klicka i det med sked och vispa tills allt smöret är blandat med krämen.
 6. Skulle krämen skära sig - det ser man lätt - är det bara att sätta kastrullen i hett vatten och fortsätta att vispa, så går den ihop igen.
 7. Denna tårta är ett måste på alla kalas och dop. Eftersom jag har 6 barnbarn mellan 4 mån och 20 år, så förstår ni att jag har bakat ett antal under åren. Senast den 5 april på mitt minsta barnbarn, Ronjas dop.

Liknande recept

Kommentarer (1)

 • monikary 20 april 2009

  Blev inte alls som tänkt. Själva tårtan blev väl ganska ok, fast inte som en riktig marängtårta, men SMÖRKRÄMEN!!!!! ska det verkligen vara de måtten som står?? Den blev ju helt flytande.... Någon annan som provat?? Monika

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.