God marängtårta med nötsmak. Lägg ihop tårtan direkt på serveringsfatet. Den är lättast att handskas med då.
Instruktioner
- Rosta alla 200 g nötkärnor i ugnen. Gnid av skalen på en handduk. Mal 150 g på mandelkvarn och blanda det med florsocker och potatismjöl.
- Vispa vitorna till hårt skum, fortsätt vispningen några minuter samt vänd försiktigt ner nötblandningen.
- Lägg ca 1/5 av smeten åt gången i smord och mjölad pannkakslagg, bred ut den jämnt och grädda i 175 graders ugn ca 10 minuter. Lätt bottnarna bredvid varandra alldeles plant.
- Smält blockchokladen i fingervarmt vattenbad, högst 37 grader. Bred ut den tunt på folie till format 30x24 cm. Låt chokladen nästan kallna och linjera sedan upp den i 3 cm breda längder. Dela längderna i 12 bitar på 8 respektive 6 cm.
- Vispa grädden och blanda den med sockret. Hacka de resterande nötterna, blanda dem med 2/3 av grädden. Bred nötgrädden mellan bottnarna. Täck tårtan ovanpå och runt kanterna med resten av grädden.
- Lägg de långa chokladplattorna ovanpå tårtan, ställ de kortare runt kanten och sikta kakao över.
Publicerat den
19 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar