Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtårta med nougatgrädde

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Tårtan för dig som gillar maräng och nougat. Lättare kan det inte bli göra tårta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp grädden (Får absolut inte koka). Smält ner 175 g av nougaten i den upphettade grädden. Kyl nougatgrädden några timmar, så den blir riktigt kall.
  2. Vispa nougatgrädden. Bred ca hälften av nougatgrädden mellan de två marängbottnarna Bred resten av nougatgrädden på över tårtan. Om du vill kan du spara en del att spritsa.
  3. Garnera tårtan med Toffifee och hyvlad nougat (Se bilden).
  4. LYCKA TILL!

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Biya 24 mars 2010

    Detta låter jätte gott!! Älskar nougat och maräng!! Kommer nog bli en favorit framöver.

  • Majohn 1 april 2010

    Är det meningen det ska gå att vispa nougatgrädden....? Har hållt på 20 minuter nu, utan minsta tendens till förtjockning...Gästerna kommer snart.... suck.

  • e3lin 4 april 2010

    Jag gjorde denna underbara tårta till en 50års fest. Och den gjorde verkligen succse. Helt underbar god. Kunde inte sluta äta av grädden. Tack för ett mycket gott och enkelt recept.

  • Nickynamo 14 september 2011

    Låter helt underbart! Kommer göra denna tårta till min artonårsfest om någon vecka. :) Undrar bara om det skulle funka med marängbottnar med hasselnötter i, eller skulle det bli för mycket? Eller kanske krossad noblesse över?

  • JenniR 16 februari 2012

    Nogatgrädden får ingen annan konsistens än ovispad grädde.. Tror det går bättre att vispa grädden för sig och sedan hälla ner smält nogat. Tur att jag gjorde en testtårta! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.