Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtårta med päron och choklad

 
Skriv ut

Allt kan förberedas men grädde, frukt och bär bör inte läggas på förrän en stund före servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150º.
  2. Vispa vitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa några minuter till en blank fast smet. Vänd ner frukostflingorna och bred ut smeten till en stor rundel (ca 28 cm) på plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda i mitten av ugnen 50-60 min.
  4. Vispa samman gulor, kakao, strösocker och vatten i en liten kastrull. Sjud på svag värme till en tjock kräm. Låt kallna.
  5. Dela päronen. Bred ut chokladkrämen på bottnen, vispa grädden och lägg på den, päron och halvtinade hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.