Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtårta ned limekräm

 
Skriv ut

Jättegod.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger 8-9 bitar
  2. Tips: Vill man göra en större tårta så dubblera ingredienserna och baka 2 bottnar istället för 1. Glöm inte att dubblera även limekrämen och garneringen.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa 5-10 minuter. Vänd ner rice krispies.
  4. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30*40 cm. Sätt in i ugnen på nedersta falsen och grädda i 1 timme och 15 minuter. Låt svalna och dra av pappret. (gör om samma sak igen om du dubblerat mängden, så du får 2 bottnar)
  5. Limekräm: Blanda äggulor, socker och grädde i en kastrull. Låt sjuda tills det tjocknar. Dra kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Rör tills det smält in i krämen. Tillsätt limeskal och limesaft och låt det kallna.
  6. Dela bottnen på mitten och lägg den ena delen på ett fat. Bred på limekrämen i ett jämnt lager. Lägg på den andra delen. Vispa grädden och bred den över tårtan. Garnera med hallon och persikoklyftor samt citronmeliss eller mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.