Tips: Vill man göra en större tårta så dubblera ingredienserna och baka 2 bottnar istället för 1. Glöm inte att dubblera även limekrämen och garneringen.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa 5-10 minuter. Vänd ner rice krispies.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30*40 cm. Sätt in i ugnen på nedersta falsen och grädda i 1 timme och 15 minuter. Låt svalna och dra av pappret. (gör om samma sak igen om du dubblerat mängden, så du får 2 bottnar)
Limekräm: Blanda äggulor, socker och grädde i en kastrull. Låt sjuda tills det tjocknar. Dra kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Rör tills det smält in i krämen. Tillsätt limeskal och limesaft och låt det kallna.
Dela bottnen på mitten och lägg den ena delen på ett fat. Bred på limekrämen i ett jämnt lager. Lägg på den andra delen. Vispa grädden och bred den över tårtan. Garnera med hallon och persikoklyftor samt citronmeliss eller mynta.