Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtoppad chokladkaka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mums

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker poröst. Blanda i äggulan och tillsätt mjölken. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och rör ner det i smeten. Smörj och mjöla en låg form, ca 25 cm i diameter.
  2. Bred ut smeten i smord form. Vispa äggvitan hårt, vispa i sockret. Bred över marängen men inte ända ut i kanten.
  3. Strö över hackad mandel, grädda mitt i ugnen 175 grader ca 20 minuter. Låt svalna, servera med Cointreau blandat med grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.