Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtoppad rabarber

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Glöm inte bort rabarbern! Den är lika god hela sommaren. Här passar den söta marängmassan utmärkt till den syrliga rabarbern.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 150º.
  2. Skär rabarbern i mindre bitar och "smält" den i en kastrull med socker under omrörning i ca 5 minuter. Smaksätt med citronskal.
  3. Sila bort lite av saften och lägg rabarbern i en ugnssäker form, i portionsformar eller på ett ugnssäkert fat.
  4. Vispa vitorna till hårt skum och strö i sockret lite i taget. Bred ut marängen över rabarbern.
  5. Strö över mandelspån och gratinera i 15-20 minuter nederst i ugnen tills marängen har fått fin färg. Servera rätten varm eller kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.