Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtopping

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Går att använda till muffins, sockerkaka och alla möjliga mjuka kakor när du vill ha det där lilla extra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna hårt och blanda sedan i sockret medan du fortfarande vispar så att äggvitorna inte skär sig, när det är glansigt så är den färdig.
  2. Om någon av smakerna önskas så vänds det ner försiktigt i smeten: Om citronsmak önskas, saft från en halv citron Om chokladsmak önskas 1-2 msk finsiktad kakao
  3. Ta sedan en sprits eller spritspåse eller en strut rullad av smörpapper och spritsa ut det på muffinen.
  4. Önskas lite extra kan strössel eller kokos eller finriven choklad strös över eller kakao siktas över eller den kan doppas i smält blockchoklad.
  5. Kakan måste stå svalt när toppingen väl är på plats

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.