Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mårbackakaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Baka en ljuvligt god kaka med smak av mandel och skrädmjöl. Skrädmjöl är ett mjöl som är gjort på havre. Kakan blir något platt men med syrlig glasyr och blommor blir den riktigt vacker. Blommorna är ätbara men inte så goda.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda skrädmjöl och bakpulver i en bunke. Sikta ner det i äggsmeten och vänd ner det tillsammans med vattnet och bittermandeloljan. Rör till sist i det smälta smöret. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt kakan svalna. Rör ihop florsocker, äggvita och citronsaft till en jämn smet. Om den blir för lös tillsätts mer florsocker. Bred på glasyren på kakan. Garnera med blommor från en Mårbackapelargon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.