Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mårbackakaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En mjuk kaka med smak av havre och mandel, den bakas av skrädmjöl som tillverkas på Mårbacka. På Mårbacka serverades grädde och lingonsylt till denna kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret.
  3. Blanda skrädmjöl, socker, bakpulver och de rivna bittermandlarna i en bunke.
  4. Rör ner mjölblandningen och vattnet växelvis i ägg och sockersmeten.
  5. Blanda till sist ner det smälta smöret. Häll smeten i en smörad och bröad kakform.
  6. Grädda i ugn, 175 grader, i 50 minuter. Låt kakan svalna innan du serverar den.
  7. Receptet kommer från Mårbackastiftelsens samlingar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.