Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Margaretatårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Detta är en pärla bland tårtor - själva namnet Margareta kommer faktiskt från det persiska ordet för pärla. Det är en äkta sommartårta att servera under fruntimmersveckan på just Margaretadagen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg en sockerkaksbotten på en plåt med bakplåtspapper och täck med jordgubbssylt. Lägg på den mellersta bottnen och täck med vaniljkräm. Lägg på den översta bottnen och tryck till helt lätt.
  2. Rör ut mandelmassan med lite äggvita tills den är mjuk. Ta lite äggvita åt gången, gärna uppvispad, så är det lättare att hantera.
  3. Bred mandelmassan runt tårtans ytterkant. Grädda tårtan i 250 grader, 2-3 minuter, så att mandelmassan får färg och torkar något på ytan. Låt den kallna.
  4. Skölj jordgubbarna och ta bort fästet. Skär bären i halvor. Blanda gelatinpulver och 1 msk av vattnet och låt det svälla 5-10 minuter.
  5. Blanda resten av vattnet och jordgubbssaften i en kastrull. Tillsätt gelatinet och värm tills det har smält. Ställ kastrullen i kallt vatten och låt gelén stelna lite så att den blir tjockflytande. Det tar ca 15 minuter.
  6. Lägg jordgubbarna på tårtan och täck med gelé i flera omgångar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.