Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Margits adventskrans

 
  • Tid: 1 timme 35 minuter
Skriv ut

Godaste jag ätit

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet i en kastrull och häll i mjölken.Låt blandningen bli fingervarm.Smula jästen i degbunken och rör ut den med mjölkblandningen
  2. Tillsätt salt,socker,saffran,ägg och så mycket mjöl att degen blir lättarbetad och släpper bunkens kanter.Arbeta den väl
  3. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 minuter.Tag sedan upp den på bakbordet och knåda den väl tills den blir smidig.Kavla ut den till en rektangulär kaka 30x50 cm
  4. Bred på fyllningen och rulla ihop kakan från långsidan.Lägg rullen på en smord plåt och forma den till en krans.Klipp jack i kransen ock låt den jäsa ytterligare 45 minuter.Pensla med ägg och strö på mandel
  5. Grädda i nedre delen av ugnen 200 grader ca 20 minuter
  6. Låt kransen kallna på galler under bakduk

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.