Morotskaka ett måste på det Finska julbordet.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 º.
- Koka upp vatten med lite smör.
Tillsätt riset och låt koka upp, tillsätt mjölken och låt småkoka tills det blir en gröt, ca 40 minuter.
Låt riset kallna något.
- Skär ner morötterna i mindre bitar och koka dem i saltat vatten tills de blir så mjuka att de går att mosa med en gaffel.
- Blanda riset med de mosade morötterna.
Vispa äggen något och blanda ner dem, samt salt och sirap till önskad smak.
- Häll upp i en smord ugnssäker form och strö över ströbröd och några smörklickar.
- Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter tills ytan får en vacker färg.
Publicerat den
23 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Här du, där träffade du rätt, vilket bröd, jättegott o nyttigt. 5p. Lennart.