Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Margits morotslåda

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Morotskaka ett måste på det Finska julbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 º.
  2. Koka upp vatten med lite smör. Tillsätt riset och låt koka upp, tillsätt mjölken och låt småkoka tills det blir en gröt, ca 40 minuter. Låt riset kallna något.
  3. Skär ner morötterna i mindre bitar och koka dem i saltat vatten tills de blir så mjuka att de går att mosa med en gaffel.
  4. Blanda riset med de mosade morötterna. Vispa äggen något och blanda ner dem, samt salt och sirap till önskad smak.
  5. Häll upp i en smord ugnssäker form och strö över ströbröd och några smörklickar.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter tills ytan får en vacker färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lennart_58 14 augusti 2009

    Här du, där träffade du rätt, vilket bröd, jättegott o nyttigt. 5p. Lennart.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.