Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maria Magdalenakakor

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 80 portioner
Skriv ut

De ser inte mycket ut för världen, de här kakorna, det ska erkännas - men skenet bedrar som så ofta. De är spröda, har smak av mandel och choklad och är så läckra att de kommer att få en strykande åtgång. Göm kakburken!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder. Blanda mjöl och bakpulver. Hacka mandel och choklad och rör ned alltsammans i smeten.
  2. Forma smeten till små bollar, ca 80 st. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och platta till dem något. Grädda i 175° ca 15 minuter tills kakorna är ljusbruna.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Bodil56 23 maj 2008

    Helt underbara kakor!!!!!!! Smälter i munnen och lätta att göra.

  • Kicki8 28 juli 2008

    Jättegoda, 5 stjärnor. Kommer att bakas flera gånger.

  • sassas 3 augusti 2008

    riktigt goda.rekomenderas.

  • kika_3 19 mars 2009

    Det blev väldigt goda kakor, men jag hade inte blockchoklad hemma så det blev 70% mörk choklad istället, blev Kanon.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.