Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mariabakelser

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Så god

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Börja med att arbeta samman ingredienserna till mördegen. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i 1 timme.
  2. 2. Fortsätt med vaniljkrämen. Blanda allt utom vaniljsockret i en kastrull och sjud på svag värme tills krämen tjocknat. Låt svalna innan vaniljsockret tillsätts.
  3. 3. Koka upp vattnet och matfettet till petit chou smeten i en kastrull. Tillsätt mjölet och koka under kraftig omrörning tills smeten släpper kastrullens kanter. Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna något innan ägget tillsätts. Rör kraftigt. Klicka ut smeten till små, runda bollar på en plåt med bakplåtspapper.
  4. 4. Kavla ut mördegen till en 3 mm tjock platta. Tag ut små runda kakor med hjälp av ett mått eller ett glas. Lägg en kaka på varje smetklick. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° i cirka 30 minuter. Låt svalna på galler.
  5. 5. Vispa grädden till fast skum och vänd ner i vaniljkrämen. Gör ett litet hål längst ner vid kanten av kakorna och börja med att klicka i sylten. Fyll gräddkrämen i en spritspåse och fördela krämen i kakorna. Sikta över florsocker och garnera eventuellt med en sylt/geléklick.
  6. Servera direkt så att kakorna inte blir mjuka och blöta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.