Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mariabollar

 
Skriv ut

En petit-choubakelse med en sprött täcke av mördeg och krämig fyllning. Underbart god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mördeg: Hacka samman mjöl, socker och margarin till en smidig deg. Låt ligga och vila kallt.
  2. Petit-chouxsmet: Koka upp vattnet och margarinet. Tillsätt mjölet. Låt koka tills smeten släpper botten, inte längre. Låt smeten svalna. Tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftigt.
  3. Sätt ugnen på 175-200 grader.
  4. Klicka ut petit-chouxsmeten till bollar. Kavla ut mördegen till runda kakor ca 6 cm i diameter. Lägg mördegsrundlarna på petit-choubollarna.
  5. Grädda på falsen under mitt i ugnen ca 40 minuter.
  6. Vispa grädden hårt och blanda vaniljkräm till önskad smak.
  7. Gör ett litet hål i bollarna och fyll dem med gräddblandningen. Sikta över florsocker och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.