Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marianas romtårta

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Vill man låta desserten efter en middag förvandlas till en tårta till kaffet - ofta både bekvämt och uppskattat - är denna läckerhet med rom eller punsch och konjak i det närmaste idealisk. Vet man att någon gäst har invändningar mot en smaksättning med starkvaror väljer man förstås en annan tårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggen skummiga, tillsätt sockret och fortsätt att vispa tills smeten är riktigt pösig. Sikta de båda mjölsorterna och bakpulvret tillsammans och rör ned det i smeten. Häll smeten i smord och bröad form, 1 1/2 liter. Grädda i 175° 45 - 50 minuter. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Dela den i tre bottnar.
  2. Lägg kaksmulorna i en skål. Blanda i kakao och slå på färskpressad apelsinsaft. Du kan också använda 1 1/2 dl utspädd äppeljuice. Låt detta stå och svälla, blanda om väl och tillsätt lite vatten om blandningen blir för tjock. Smaksätt med rom eller punsch och konjak.
  3. Bred krämen i tjocka lager mellan tårtbottnarna. Låt tårtan med fyllningen stå och dra på svalt ställe, gärna till följande dag.
  4. Smält chokladen över hett vattenbad och slå upp den på en stor tallrik. Låt den stelna men inte bli riktigt hård. Dra över ytan med en tunn kniv och forma små chokladspån.
  5. Bred ett tunt lager aprikospuré över tårtan och runt kanterna. Strö rostad mandel på kanterna och garnera ovanpå med chokladspånen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.